Schoolinformatie

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Wij vertellen je graag alvast wat meer over onze school. Want hoe ziet jouw lesrooster er straks uit? En welke vakken volg je eigenlijk? Wat zijn SOM, Zermelo en itslearning? Je hebt vast best wel wat vragen. Scrol gauw verder en kom er achter!

De vakken die je krijgt

Als je op het Dollard College begint, dan kom je eerst in de onderbouw, de eerste twee jaren van de school. De meeste vakken beginnen al in de eerste klas. Andere vakken zoals natuur- en scheikunde en economie krijg je pas in de tweede. Naast het maken van oefeningen en het leren van de stof moet je vaak ook iets leren doen. Bijvoorbeeld iets vertellen in het Engels of Frans. Of onderzoek doen met een microscoop. 

De kernvakken zijn Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast heeft iedereen geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Verzorging en techniek horen er ook bij, net als beeldende vorming (BV) en lichamelijke opvoeding (LO). Wij zijn de enige school in de provincie Groningen waar je, naast de gewone gymnastieklessen, het vak LO2 kunt volgen. Bij dit vak leer je om sportieve activiteiten te organiseren en om voor een groep te staan. Zo ga je bijvoorbeeld de sportdagen van basisscholen in de gemeente Pekela organiseren. Leuk toch!

Het verschilt per onderwijsniveau welke vakken je wel en niet krijgt. Ben je een vmbo bb of kb -leerling, dan volg je bijvoorbeeld geen Frans. Ben je een havo of vwo -leerling, dan wel.

Nederlands
Engels
Duits
Frans
Aardrijkskunde
Geschiedenis
Techniek
Economie
Nask
Rekenen/Wiskunde
Beeldende vorming
Verzorging
Lichamelijke opvoeding
Biologie

Dit is jouw rooster

Bij ons op school begint het eerste uur om 8:30 uur en het laatste uur eindigt om 16:00 uur. Meestal ben je wel eerder vrij, dat ligt aan je rooster. Hiernaast zie je het lesrooster van de onderbouw. De bovenbouw heeft weer een ander rooster. Jouw rooster kun je ook bekijken via de app 'Zermelo'. Handig toch!

Antwoorden op je vragen

HUH, wat is dat?!

Mijn Dollard College is een digitale omgeving van het Dollard College. Dit noemen we ook wel ons 'portaal'. Zodra je bij ons op school bent ingeschreven, krijgen jij en jouw ouders inloggegevens voor dit portaal. Mijn Dollard College staat vol met informatie en handige apps. Denk aan nieuwberichten, de vakantieplanning, Word, Outlook, SOM, itslearning en nog heel veel meer! Dit is de digitale plek waar jij je schooldag zult beginnen.

SOM of eigenlijk Somtoday, is een heel handig informatiesysteem dat onze school gebruikt. In dit systeem worden al jouw gegevens goed bewaard door onze administratie. Maarrrr.. let op! Want jij en je ouders kunnen ook jouw cijfers bekijken in dit systeem. Hartstikke handig!

Op itslearning vind je informatie over online methodes en huiswerkopdrachten. Denk aan luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal. Hier kan je op school én thuis mee aan de slag.

Jouw rooster staat in Zermelo. Deze app zal jij vast en zeker vaak gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om te checken wanneer je ook alweer Engels hebt of wanneer je je favoriete docent weer gaat zien!