vmbo kb en bb & profielen

vmbo kb en bb & profielen

Beroepsgerichte leerwegen (kb en bb)
Als je het liefst leert door praktisch bezig te zijn, dan passen de beroepsgerichte leerwegen (kaderberoepsgericht kb en basisberoepsgericht bb) goed bij jou. De kaderberoepsgerichte leerweg wordt afgesloten met een eindexamen en bereidt jou voor op niveau 3 en 4 van het mbo. Ook de basisberoepsgerichte leerweg wordt met een (digitaal) centraal eindexamen afgerond en bereidt jou voor op het niveau 1 en 2 van het mbo. In de bovenbouw van basis en kader heb je veel praktijklessen en daarnaast een aantal theorie vakken.

Nieuwe beroepsgerichte programma's in het vmbo
Ook het Dollard College werkt in de bovenbouw met beroepsgerichte profielen. Op de vestiging Pekela bieden wij in de bovenbouw (leerjaar 3 en 4) van basis en kader de sector Zorg en Welzijn aan.

Zorg en Welzijn
Wil je later een beroep uitoefenen waarbij je klaarstaat voor een ander, of wil je graag beveiliger worden? Dan kies je voor het profiel Zorg en Welzijn. Je moet natuurlijk wel graag met mensen omgaan. Daarnaast beschik je over eigenschappen als goed kunnen luisteren, geduld en  doorzettingsvermogen. Natuurlijk kun je dit ook leren! Met je diploma vmbo Zorg en Welzijn kun je straks een opleiding volgen in de zorgsector, welzijnswerk, uiterlijke verzorging, horeca, facilitaire dienstverlening, toerisme, sport of laboratoriumtechniek.