Groep 8

Groep 8

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen! We vertellen je alvast wat over onze school.  Het Dollard College Pekela is een kleine school, waar het voor jou mogelijk is om iedereen te leren kennen.   

Wat ga je doen?
Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: mavo, kader (kb) en basis (bb). Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook met projecten en opdrachten bezig.

Je klas en je mentor
Voor de zomervakantie maak je al kennis met je klas en je mentor. Misschien ken je de school al van de open dag, de lessencarrousel of het techniekproject. Een nieuwe school blijft natuurlijk spannend. De eerste week van school doe je daarom veel activiteiten om elkaar te leren kennen. Je mentor begeleidt je hierbij en natuurlijk ook met het leren omgaan met de agenda, je rooster en andere handige apps. Je kan altijd bij je mentor terecht voor vragen. Je mentor heeft ook regelmatig contact met je ouders.

Digitale hulpmiddelen
Op school leer je met boeken, schriften en werkboeken. Daarnaast werk je regelmatig met de computer om filmpjes met uitleg te bekijken, te oefenen voor woordjes leren of verslagen te maken. Via speciale apps kun je je cijfers online checken en ook je huiswerk inzien.  

Lekker wat anders!
Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Zo ben je een week bezig met een bepaald onderwerp op een manier die jou aanspreekt. Dat kan zijn met houtbewerken, voeding en koken of je gaat iets tekenen of verven. Zo leer je op een andere manier en ben je tegelijk bezig met samenwerken op een afwisselende manier. 

Open dag
Misschien ben je al met je klas op bezoek geweest met het project over techniek, bij de lessencarrousel, of tijdens de open dag. Dan heb je al vast een beetje kunnen rondkijken. Tijdens de open dagen in januari staan alle deuren voor je open. Dan kun je samen met je ouders, of broertjes of zusjes, de nieuwe school komen bekijken.